Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Με δεδομένο πως η εκλογή του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ θα γίνει στις 14 Ιουνίου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά το συνέδριο οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ευάγγελου Βενιζέλου προετοιμάζονται να πέσουν στη μάχη της εκλογής.

Πολλή καλή οργάνωση διαθέτει η κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία είναι γνωστό εδώ και καιρό πως επιθυμεί να είναι η επόμενη πρόεδρος του κόμματος. Το επιτελείο της αποτελείται από πολλά ιστορικά στελέχη του κόμματος ενώ όπως έχει διαφανεί η κυρία Γεννηματά διαθέτει και τα περισσότερα ερείσματα στην μικρή αλλά κρίσιμο για την εκλογή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Από πολλούς θεωρείται σίγουρο πως στελέχη του κόμματος Παπανδρέου θα σπεύσουν να συνδράμουν την κυρία Γεννηματά στην εκλογική διαδικασία καθώς όλοι θεωρούν δεδομένο πως πολλοί από τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στο Κίνημα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα παλιά τους λημέρια.

Οργανωμένο σύστημα θα ρίξει στη μάχη της διαδοχής και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πιστεύει πως ήρθε η σειρά του και πως εκείνος είναι ο κατάλληλος για να βγάλει το ΠΑΣΟΚ από το τέλμα. Οι συνεργάτες του κυρίου Λοβέρδου ειναι στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι με καλές σπουδές τους οποίους έχει δίπλα του από την εποχή που είχε ιδρύσει το κόμμα του.

Ο τρίτος υποψήφιος πρόεδρος φαίνεται πως θα είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος θα είναι και ο πιο νέος σε ηλικία υποψήφιος, αλλά θα είναι σκληρό καρύδι, καθώς δίπλα του έχουν στοιχηθεί πολλοί της νεότερης γενιάς του κόμματος πιστεύοντας πως πρέπει το κόμμα να περάσει στην νεότερη γενιά.

Μπορεί ακόμη να μην ειναι ευδιάκριτο αλλά έχει πολλή μεγάλη σημασία ποιον θα στηρίξουν η Εύα Καϊλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης που διαθέτουν μεγάλη απήχηση στη βάση του κόμματος ενώ και οι δυο έχει ακουστεί πως θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, ενώ «άγνωστος Χ» παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.