«Οι πληροφορίες περί δήθεν παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, μετά την επιστροφή του από τη Ρίγα, αποτελούν ανακρίβειες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Ουδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα, σημειώνει το ΥΠΟΙΚ και τονίζει:

Για μια ακόμη φορά μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε διατεθειμένος να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με κάθε τρόπο, ακόμα και με την παραίτησή του λίγες ώρες μετά το Eurogroup της Λετονίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκείμενου να τον ενημερώσει, αλλά και να τον διευκολύνει με κάθε τρόπο στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης. 

Επισημαίνεται ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς αυτό θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση, όμως άνοιξε τον δρόμο για «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης.