Για θέατρο του παραλόγου το οποίο ζούμε στο όνομα μιας δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης, κάνει λόγο σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις.

Ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει πως «η κυβέρνηση σε τρεις μήνες κατάφερε το ακατόρθωτο: μετράει μόνο εχθρούς σε Αμερική και Ευρώπη», επισημαίνοντας πως αυτό είναι επικίνδυνο και προσβλητικό για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο Γιάνης Βαρουφάκης λειτουργεί βάσει των εντολών Τσίπρα, ο οποίος και κρύβεται, όπως λέει, πίσω από τον υπουργό Οικονομικών.
 
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας, υπενθυμίζοντας την ψήφο των πολιτών στις εκλογές αλλά και τις επιλογές τους στις δημοσκοπήσεις.
 
Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ αντίθετα «εκτιμά τη δράση Ξηρού και των συν αυτώ».
 
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει πως το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ώρα του, καθώς εκτιμά πως εν μέσω κλυδωνισμών του πολιτικού συστήματος και με μια κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει ως ακυβέρνητο καράβι, η ΝΔ δεν μπορεί να ομφαλοσκοπεί.