Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο Μαξίμου προεδρεύοντος του Αλέξη Τσίπρα, μαζί με υπουργούς που συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται της άμεσης πολιτικής επικαιρότητας, έν όψει μάλιστα και του αυριανού Brussels Group.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί χάραξαν κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου να είναι έτοιμοι για τις συσκέψεις που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, την ίδια στιγμή που όλα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ολική συμφωνία με τους εταίρους μέσα στον Μάιο. 

Κατά τη σύσκεψη, διαπιστώθηκε ότι στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group υπήρξαν πολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος όλων των πλευρών είναι μέσα στο Μάιο να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο του BG.

Η διαδικασία προς τη συνολική συμφωνία θα έχει και ενδιάμεσα βήματα. Ένα σημαντικό, εξ' αυτών, θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του επόμενου γύρου του BG την Τετάρτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγνώριση και από το Eurogroup της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί.