current views are: 7

4 Μαΐου 2015
Δημοσίευση06:56

Παρασκευόπουλος: Ο υπερπληθυσμός και η έλλειψη προσωπικού οδήγησαν στα επεισόδια

Εκτεταμένη έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο και τον τραυματισμό 18 κρατουμένων στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Δημοσίευση 06:56’
αρθρο-newpost

Εκτεταμένη έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο και τον τραυματισμό 18 κρατουμένων στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Εκτεταμένη έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο και τον τραυματισμό 18 κρατουμένων στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την επίσκεψή του αργά το βράδυ της Κυριακής στις φυλακές δήλωσε πως σημασία έχουν οι συνθήκες που οδήγησαν στο συμβάν, συμπληρώνοντας πως «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές πολλαπλασιάζουν τις εντάσεις». 

«Σχετικές επισημάνσεις», πρόσθεσε, «έκανε πριν λίγες μόλις μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων (CPT), τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ο νόμος 4322/2015, που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή, να συμβάλει το ταχύτερο σε μια βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού, με την απόλυση των κρατουμένων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του.

«Κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής και κάθε βίαιο συμβάν στις φυλακές μας επιβάλλει το μέγιστο της εγρήγορσης. Γι΄ αυτό με τον ίδιο νόμο ορίστηκε ότι οι ποινές για εγκλήματα βίας που τελούνται στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος θα εκτίονται ολόκληρες σωρευτικά», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, η ταχεία προώθηση του συγκεκριμένου νόμου δείχνει ότι η χώρα έχει συνειδητοποιήσει την οξύτητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των προβλημάτων και προχωρεί σθεναρά στην επίλυσή τους.


σχετικα αρθρα