Λίντνερ: Ενα προσωρινό Grexit θα ενίσχυε την Ευρώπη

Λίντνερ: Ενα προσωρινό Grexit θα ενίσχυε την Ευρώπη

Θέση για τα θέματα της Ελλάδας αρχίζουν και παίρνουν τώρα και οι αρχηγοί κομμάτων στην Γερμανία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ηγέτη του κόμματος των ελεύθερων Δημοκρατών Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος σε σημερινή συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine» τονίζει ότι «ένα προσωρινό Grexit θα ενίσχυε την Ευρώπη».

Οπως τονίζεται στη συνέντευξη, «μια προσωρινή εξοδος της Eλλάδας από το Ευρώ θα μπορούσε να ενισχύσει την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης. Η στρατηγική μας είναι αλληλεγγύη προς τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η χώρα, αλλά αν η Ελλάδα αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, δεν θα πρέπει να της δοθεί καμία άλλη βοήθεια.

Το Brexit για παράδειγμα, η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα ήταν πιο επικίνδυνη για το μέλλον της Ευρώπης». 

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης των ελεύθερων Δημοκρατών επισημαίνει ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να προετοιμάσουν τις κυβερνήσεις και τις αγορές ότι τα επιτόκια δεν μπορούν να μείνουν για πάντα τόσο χαμηλά και ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί η Ελλάδα να ξαναβγεί στις αγορές». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο