Η μικροπολιτική, για την οποία αρκετοί είχαν προειδοποιήσει πως θα είναι η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, φαίνεται να παίρνει κυρίαρχη θέση αυτή τη στιγμή, αναφέρουν και οι Financial Times σε δημοσίευμά τους.

Σύμφωνα με την κυρία Φιλίπα Φουγκουέιρα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μέχρι τώρα έχουν ακουστεί πολλά μεγάλα ορόσημα για την Ελλάδα και όλα πέρασαν χωρίς να υπάρξει καταστροφή. «Στο τέλος πάντα βρίσκεται μια συμφωνία», αναφέρει με νόημα.

Παράλληλα, στέκεται στην ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι αντιστέκεται στις Βρυξέλλες και ότι δεν θα συνθηκολογήσει, ενώ οι δανειστές πως επιμένουν στις αρχές τους. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η λιτότητα ήταν υπερβολική και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Από τη μεριά του, ο αρθρογράφος των FT, Τόνι Μπάρμπερ, επισημαίνει ότι υπάρχει η δόση της 11ης Μαΐου και οι λήξεις ομολόγων που έχει η ΕΚΤ το καλοκαίρι, οπότε κάτι πρέπει να γίνει.

Ο Tony Barber των FT επισημαίνει ότι υπάρχει η δόση της 11ης Μαΐου και οι λήξεις ομολόγων που έχει η ΕΚΤ το καλοκαίρι, οπότε κάτι πρέπει να γίνει.

Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η αλλαγή στην διαπραγματευτική ομάδα θα βελτιώσει την ατμόσφαιρα, παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι στηρίζει τον Γ. Βαρουφάκη και επισημαίνει, όμως, ότι αυτό δεν αλλάζει τις διαφορές των δυο πλευρών σε ότι αφορά τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.