Ήταν ο θεσμός που έβγαζε ειδήσεις από το 1980 και για δύο δεκαετίες φρόντιζε για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 
 
Το λεγόμενο briefing στο press room της οδού Ζαλοκώστα έχει μακρά ιστορία, από το βήμα του έχουν περάσει ηχηρά ονόματα. Η παράδοση του briefing ξεκίνησε επι υπουργίας Δημήτρη Μαρούδα, με την ατάκα του στην ερώτηση «τι θα κάνει η κυβέρνηση αν επιχειρηθεί αναμετάδοση δορυφορικού σήματος παρά το κρατικό τηλεοπτικό μονοπώλιο». «Θα καταρρίψουμε τον δορυφόρο» να έχει γράψει ιστορία. 
 
Διάδοχός του ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος εισήγαγε την απομαγνητοφώνηση της ενημέρωσης των συντακτών, ενώ εποχή έχουν αφήσει οι μοναδικού στυλ απαντήσεις του Βύρωνα Πολύδωρα την περίοδο 1990-1992. 
 
Ακόμα και μια άρνηση απάντησης αποτελούσε είδηση ενώ στους «μαέστρους» του briefing μεταξύ άλλων είναι και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. 
 
Ο θεσμός άρχισε να φθίνει από το 2009 και μετά όταν αρχικά συρρικνώθηκε και έγινε τρεις φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια καταργήθηκε.  Αντικαταστάθηκε από διαρροές και non papers απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου. εκπρόσωποι δεν επανέφεραν τον θεσμό. 
 
Τηλέμαχος Χυτήρης, Νίκος Αθανασάκης, Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Ρουμπάτης (επικεφαλής ΕΥΠ σήμερα), Γιώργος Ρωμαίος, Ευάγγελος Αντώναρος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Πεταλωτής, Ηλίας Μόσιαλος και Παντελής Καψής, είναι μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του που πέρασαν από το press room. 
 
O θεσμός άρχισε να φθίνει επι θητείας Ηλία Μόσιαλου και Παντελή Καψή αργότερα ενώ Σίμος Κεδίκογλου και Σοφία Βούλτεψη, δεν ανέβηκαν ποτέ στο βήμα του press room για briefing