Μετά από πλήθος αρνητικών δημοσιευμάτων, αλλαγή πλεύσης φαίνεται πως κάνουν ορισμένες γερμανικές εφημερίδες, όπως η Suddeutsche Zeitung, η οποία σε πρόσφατο δημοσίευμά της επισημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από διαπραγματεύσεις μηνών καταγράφηκαν «περιορισμένες πρόοδοι».

Ευρωπαίος αξιωματούχος, μάλιστα, χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις εξελίξεις, πιθανολογώντας ότι «ίσως οδηγήσουν σε συμφωνία».

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανανεωμένη διαπραγματευτική ομάδα με επικεφαλής τον Γιώργο Χουλιαράκη έχει καταφέρει να σημειώσει σχετική πρόοδο, ενώ υπογραμμίζει την παρουσία και τον επαγγελματισμό του. 

«Ο διάλογος γίνεται πλέον με δομημένο τρόπο και σε λεπτομέρειες», με την εφημερίδα να υπογραμμίζει οτι στα ζητήματα του ΦΠΑ και την αγορά ενέργειας έχει διανυθεί αρκετή απόσταση, όταν τα αγκάθια παραμένουν το εργασιακό και το ασφαλιστικό. 

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, για το οποίο υπογραμμίζεται ότι είναι πρώιμο να μιλήσουμε για επιτυχία, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα ανοιχτά.