«Δεν γνωρίζουμε για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας, όπως μεταδίδεται από την Αθήνα», τόνισε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η ίδια σχολιάζοντας δημοσιεύματα από το Σαββατοκύριακο, στα οποία επισημαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις  διαπραγματεύσεις, αλλά ταυτόχρονα απομένουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα, σημείωσε ότι «έχουμε συζητήσει εκτενώς όλα τα βήματα που ειναι απαραίτητα για να φθάσουμε σε ολοκλήρωση του προγράμματος και εκταμίευση των πόρων που απομένουν».

«Η κάθε εκταμίευση θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, διότι ο Γερμανός εκπρόσωπος στον ΕΜΣ πρέπει να λάβει την σχετική εξουσιοδότηση. 'Αρα πριν από μια εκταμίευση πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή», τόνισε, τέλος, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείσα αν χρειάζεται κοινοβουλευτική έγκριση, ακόμη και για ενδεχόμενη μερική εκταμίευση βοήθειας προς την Ελλάδα.

Kομισιόν: Σε βάθος οι συνομιλίες, απομένει ακόμα δουλειά

Την ίδια ώρα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group συνεχίζονται «εντατικά και εις βάθος».

Οι συζητήσεις συνεχίζονται «εντατικά και εις βάθος», αλλά «απομένει ακόμα δουλειά», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα εντατικοποιηθούν, ενώ εκτίμησε ότι, εφόσον συνεχιστούν στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, θα οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων.