Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκαν σήμερα οι Περιφερειάρχες.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κωνσταντίνος Αγοραστός, δήλωσε:

Είχαμε μια θεσμική σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος στηρίζει τον θεσμό των Περιφερειών, στηρίζει την ανεξαρτησία αλλά και την οικονομική τους αυτοτέλεια. Αλλά, ακόμη, οι πολίτες ζητούν από εμάς, αλλά και προσβλέπουν σε εμάς, είναι η ελπίδα τους, για την μελλοντική ανάκαμψη και την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Ο κ. Αγοραστός είπε πως η Ένωση μετέφερε στον Πρόεδρο την αγωνία των πολιτών, που καταγράφεται καθημερινά» και πρόσθεσε:

Είπαμε στον Πρόεδρο ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι μονόδρομος. Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει γρήγορα γιατί η πραγματική οικονομία εξαντλεί τις ανοχές της. Η κοινωνία είναι εξουθενωμένη οικονομικά και ψυχολογικά και οπωσδήποτε η κοινωνία έχει πάθει μεγάλη ζημιά. Σε όλα αυτά εμείς ως Περιφέρειες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αλλά δίνουμε και ένα πραγματικό μήνυμα συνεργασίας, το οποίο πρέπει να διαχυθεί σε όλο το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας και στην επόμενη μέρα. Γιατί η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και στις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε πολιτική συναίνεση και ευρύτητα αλλά και πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια. Η επόμενη μέρα βρίσκει τις Περιφέρειες δυνατές με σχέδιο και περιμένουμε το σχέδιό μας αυτό να το μοιραστούμε με όλους και να συνεργαστούμε με όλους. Οπωσδήποτε να μην σταματήσει η ροή χρηματοδότησης των αναπτυξιακών προσπαθειών των Περιφερειών. Οι ανάσες προόδου, οι ευκαιρίες προόδου δεν πρέπει να σταματήσουν και πιστεύω ότι αυτό θα το επιτύχουμε. Άλλωστε ο Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ότι δεν θίγει την αυτοτέλεια, δεν θίγει την οικονομικότητα των Περιφερειών δεν θίγει το μέλλον και την προοπτική της Περιφέρειας.