Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως ο λαός δεν της «έδωσε λευκή επιταγή για να “δέσει” τη χώρα σε νέο μνημόνιο».

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμά ότι «κάθε Δευτέρα κάποιοι στην κυβέρνηση βλέπουν ένα νέο όραμα. Αυτή τη φορά βλέπουν μια μεγάλη συμφωνία -πακέτο και όχι μια ενδιάμεση συμφωνία όπως έλεγαν μέχρι “χθες”».

Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του εκτιμά ότι η «συμφωνία – πακέτο» όμως «που θέλουν επειγόντως να κλείσουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα νέο μνημόνιο, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που λιμνάζουν και διογκώνονται αυτές τις 100 μέρες της κυβερνητικής απραξίας». 

Καλεί δε τον Πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα στην κοινωνία ποιο είναι το σχέδιό του για τη χώρα και την οικονομία.

«Ας πάψουν να νοιάζονται μόνο για τις εσωκομματικές τους ισορροπίες. Ας πάψουν να σκέφτονται δημοψηφίσματα που μέσα από παραπειστικά ερωτήματα θα φορτώσουν το βάρος των αποφάσεων στο λαό. Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων. Οι ηγέτες δεν είναι για να δίνουν προεκλογικές  υποσχέσεις. Είναι για να παίρνουν δύσκολες αλλά χρήσιμες για τους πολλούς, αποφάσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.