«Θα πάρουμε εμείς το βάρος της διαπραγμάτευσης, ενώ είπαν ότι θα το πάρουν αυτοί;», δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στον Real FM και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΡΙΖΕΣ τόνισε:

Πώς θα ψηφίσουμε; Ξέρουμε τις προϋποθέσεις και τους όρους που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για τη συμφωνία; Τι αφορά το δημοψήφισμα; Όταν μπήκαμε στο ΔΝΤ, μας κάλεσε κανείς να δημοψηφίσουμε; Το υπουργικό συμβούλιο γνωρίζει τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης; Είναι δεδομένο ότι δεν την ξέρουν. Άρα επί ποιου θέματος θα αποφανθούμε; 

«Δεν είναι θέμα ονοματεπωνύμου, όταν έχεις την ευθύνη της εκτελεστικής εξουσίας, δρας ενιαία και αμιγώς, είσαι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», πρόσθεσε. 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Καπερνάρος σημείωσε: «Περίμενα από τον κ. Μητρόπουλο που βγήκε και είπε ότι δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη, να κατονομάσει, γιατί για να το πει σημαίνει ότι το διαπίστωσε και το αντιλήφθηκε». 

Και συνέχισε:

Ο υπουργός Οικονομικών είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης, της Ελλάδας, οι υπουργοί Οικονομικών δεν μπορούν να είναι στο απυρόβλητο.

«Τέλειωσαν τα ψέματα. Όποιος είναι κυβέρνηση και έχει θώκο να πει την αλήθεια. Η Ελλάδα είναι στο χείλος της καταστροφής. Τέλειωσαν τα κόμματα με τα πολιτικά τερτίπια», τόνισε ο κ. Καπερνάρος.

Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Καπερνάρος υπογράμμισε:

Όχι μόνο διατηρείται, ενώ είχαν πει ότι θα καταργηθεί την επομένη, αλλά δεν έχουμε και ημερομηνία λήξεώς του. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί, γιατί είναι αντισυνταγματικός.