Λίγες ώρες πριν το Υπουργικό συμβούλιο ασχοληθεί με το θέμα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των πολιτών.
Ο κ.Σαμαράς τονίζει στην ερώτησή του  ότι η εγκληματικότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε έξαρση και η δράση των οργανωμένων ομάδων επεκτείνεται από το κέντρο της Αθήνας σε κάθε γωνίας της επαρχίας.

«Οι διακηρύξεις της κυβέρνηση μένουν στα χαρτιά» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ.Σαμαράς και ζητεί από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν έχει συνειδητοποιείσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες που έχει για την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και αν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Με διάφορα μιας ώρας από τον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε αντίστοιχη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρεται στη δολοφόνια του Μ. Καντάρη ενώ κάνει σφοδρή επίθεση στο Χρ. Παπουτσή για τις δηλώσεις του περί ελλείμματος Δημοκρατίας στα σώματα ασφαλείας.