Για μεγάλες διαφορές στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε άλλους τομείς, κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-πιστωτών. 

Το πρακτορείο σημειώνει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την κρισιμότητα του ζητήματος της ρευστότητας, όπως και του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη για την επιμονή του ΔΝΤ σε αυστηρούς όρους για την εκταμίευση της δόσης. 

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Παράλληλα, το πρακτορείο τονίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει της στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και θα παραστεί κανονικά στο επόμενο Eurogroup.

«Υπάρχει περισσότερη ικανότητα, μεγαλύτερη προθυμία για συμβιβασμό και ετοιμότητα - στοιχεία, αριθμοί, κλπ», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. Αλλά το να πούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 11 Μαΐου θα είναι «κερδοσκοπία», πρόσθεσε.

Τέλος, το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι η Αθήνα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.