current views are: 1

4 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:41

Καμμένος: Θα πάνε πολλοί φυλακή για τις προμήθειες

Εξηγήσεις για την παραγγελία ύψους 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση αεροσκαφών του ΠΝ, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δημοσίευση 16:41’
αρθρο-newpost

Εξηγήσεις για την παραγγελία ύψους 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση αεροσκαφών του ΠΝ, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Εξηγήσεις για την παραγγελία ύψους 500 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο κ. Καμμένος υπερασπίστηκε την επιλογή του, έκανε λόγο για συμφέροντα που «μοιράζουν πολύ χρήμα» και προειδοποίησε με νόημα πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ακολούθησε τις εισηγήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και πως το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί αγγίζει τα 350 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 150 περίπου θα πάνε στην ΕΑΒ. Σημείωσε μάλιστα πως η έτερη επιλογή ήταν η αγορά αυστραλιανών αεροσκαφών που όμως κοστίζουν πολύ στην αναβάθμιση τους και θα κόστιζαν για την αγορά μόνο της αξίας χρήσης 250 εκατ. Έτσι όμως όπως είπε, το δημόσιο θα έχανε δεκάδες εκατομμύρια και το συνολικό κόστος θα άγγιζε το 1 δισ. δολάρια. «Εγώ δεν υπογράφω τέτοια απόφαση να πάω φυλακή», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε μη επαρκείς τις εξηγήσεις του υπουργού και αναρωτήθηκε γιατί το κόμμα του κ. Καμμένου δεν ψήφισε τον Ιούλιο του 2014 αντίστοιχη απόφαση της τότε κυβέρνησης. Ακόμα, έθεσε εκ νέου το ζήτημα του γ.γ. του υπουργείου κ. Ταφύλλη, τον οποίο δημοσιεύματα θέλουν να δούλευε στην ιδιωτική εταιρία που έκανε την παραγγελία.

Απαντώντας εκ νέου ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ, που βγαίνουν στην επιφάνεια με αφορμή την εμπλοκή στην υπόθεση των κ.κ. Δένδια και Μεϊμαρακη (λόγω της ιδιότητάς τους ως ΥΠΕΘΑ) και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως στηρίζει με τις επιλογές της το ΠΑΣΟΚ. «Το 2009 κάποιοι καθήλωσαν τα αεροσκάφη επειδή θέλανε να πάρουν καινούργια. Αλλά δεν έκαναν την παραγγελία επειδή θα πήγαιναν φυλακή. Κάποιοι θέλανε να πάρουν μεγάλες προμήθειες», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον γ.γ. του υπουργείου, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως είναι υπεύθυνος μόνο για το πολιτικό προσωπικό και όχι για τις προμήθειες, ενώ σημείωσε ότι νωρίτερα δούλευε στο ΝΑΤΟ. «Ας αφήσουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και έχω να σας ενημερώσω για πολλές υποθέσεις που έχει πάρει η κ. Ράϊκου. Θα πάνε πολλοί φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης ο κ. Καμμένος βρέθηκε στο καφενείο της Βουλής μαζί με τον αρχηγό του ΠΝ, κ. Αποστολάκη.


σχετικα αρθρα