current views are: 1

4 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:09

Κρίσιμες επαφές Δραγασάκη και Τσακαλώτου με Ντράγκι – Στο Παρίσι ο Βαρουφάκης

Κρίσιμες επαφές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ ο χρόνος πιέζει.

Δημοσίευση 17:09’
αρθρο-newpost

Κρίσιμες επαφές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ ο χρόνος πιέζει.

Κρίσιμες επαφές σε Φρανκφούρτη και Παρίσι θα έχει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη λύση στο φλέγον ζήτημα της ρευστότητας, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης θα συναντηθεί, στις 17:30 στη Φρανκφούρτη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ώρα που θα συνεδριάζει το Brussels Group και μία ημέρα πριν από άλλη μία κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων του Δημοσίου,  ώστε να ξεπεραστεί το ζήτημα της ρευστότητας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 9 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Nωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ότι υπάρχει το πιεστικό ζήτημα της ρευστότητας, για να τονίσει ότι «η οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται και που αδιαμφισβήτητα έχει υπάρξει, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το διαβατήριο ώστε να υπάρξει χαλάρωση αυτής της πολιτικής που ακολουθείται σχετικά με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας». 

 


σχετικα αρθρα