current views are: 1

4 Μαΐου 2015
Δημοσίευση17:27

Forbes: Η Γερμανία πρέπει να δώσει τις πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα

Στις πολεμικές επανορθώσεις αναφέρεται το περιοδικό Forbes σε δημοσίευμά του.

Δημοσίευση 17:27’
αρθρο-newpost

Στις πολεμικές επανορθώσεις αναφέρεται το περιοδικό Forbes σε δημοσίευμά του.

Στις πολεμικές επανορθώσεις αναφέρεται το περιοδικό Forbes σε δημοσίευμά του.

Γερμανία και Ιταλία έχουν ένα ηθικό χρέος προς την Ελλάδα, με τους Γερμανούς να είναι αυτοί που θα πρέπει να το τακτοποιήσουν αναφέρει ο Marcel Michelson.

Αφού εξετάζει το τι έχει συμβεί από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο αρθρογράφος κάνει μία ιστορική αναδρομή από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τις ημέρες μας. 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ο Michelson αναφέρει ότι η «η Ελλάδα θα πρέπει να “καλοπιάσει” τη Γερμανία και πολιτικούς που σκέφτονται όπως αυτή, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός».

Χαρακτηρίζει ωστόσο ερασιτεχνική τη διαπραγματευτική στρατηγική που ακολούθησε ο κ. Βαρουφάκης. Ως προς το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, ο αρθρογράφος παραθέτει μία σειρά ιστορικών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 500 εκατ. μάρκων που κλήθηκε η Ελλάδα να «προσφέρει» στη Γερμανία στα χρόνια της κατοχής, αλλά και για τους πολίτες της χώρας που δολοφονήθηκαν από τους ναζί, πέθαναν από την πείνα και έμειναν άστεγοι. 

Επίσης προσθέτει μία σειρά ιστορικών γεγονότων που ακολούθησαν από τον εμφύλιο πόλεμο – που «έριξε» σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία – έως τον Ψυχρό Πόλεμο, τη δικτατορία, αλλά και το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά από αυτήν.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει, ήδη, κάνει παραχωρήσεις και έχει σχεδιάσει μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρέπει να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις να δουλέψουν. Όμως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αγνοούν το παρελθόν. Γερμανία και Ιταλία έχουν ηθικό χρέος απέναντι στην Ελλάδα. Έφθασε η ώρα να επιλυθούν αυτά τα ιστορικά θέματα, πριν γίνει και κάποιο άλλο ιστορικό λάθος. Εάν η Ελλάδα “πέσει”, το ευρώ θα δεχθεί σκληρό πλήγμα και η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες», καταλήγει ο αρθρογράφος του Forbes.


σχετικα αρθρα