Για προβοκάτσια κάνει λόγο η κυβέρνηση αναφορικά με την καταγγελία περί προωθούμενης κατάργησης της Διαύγειας, μέσω τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Και η προβοκάτσια έχει τα όρια της! Κάποιοι ανακάλυψαν ότι με προτεινόμενη τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών «ξηλώνει την ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Μόνο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «με την τροπολογία που κατέθεσαν τέσσερις υπουργοί, προβλέπεται ότι συγκεκριμένες πράξεις που εκδίδονται την 31.12. κάθε χρόνου, ισχύουν από τότε που εκδίδονται και όχι από το χρόνο που δημοσιεύονται» και υπογραμμίζουν ότι «αυτό δεν αναιρεί καμία υποχρέωση δημοσίευσης των πράξεων αυτών!».

«Αν φρόντιζαν να διαβάσουν ολόκληρη την τροπολογία θα καταλάβαιναν ότι έγινε για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά», επισημαίνει το Μαξίμου.

Η τροπολογία, συγκεκριμένα, προβλέπει ότι δίνεται παράταση ενός μήνα ή δύο μηνών κατά περίπτωση για την ανάρτηση των αποφάσεων δαπανών στη Διαύγεια. Σύμφωνα μ,ε στελέχη της κυβέρνησης, δεν γίνεται πουθενά λόγος για μη ανάρτηση των αποφάσεων:

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία