Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ χθες το βράδυ.

Συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Όπως είχε γράψει από νωρίς το newpost.gr ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να σηκώνει τα τηλέφωνα σε έναν νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους ηγέτες ζητώντας πολιτική στήριξη για την εξεύρεση συμφωνίας τις αμέσως επόμενες ημέρες που θα αποτρέψει και τον ξαφνικό θάνατο της χώρας. Και δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέο τηλεφώνημα προς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως από την στιγμή που θα αναγκαστεί να κάνει υποχωρήσεις  -και το έχει συνειδητοποιήσει αυτό- θα πρέπει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την επίλυση του χρηματοδοτικού, κάτι που θα της επέτρεπε να προχωρήσει με άλλους ρυθμούς τους επόμενους μήνες για την υλοποίηση του κυβερνητικού της προγράμματος.

Αυτό που θα πει ο πρωθυπουργός στους συνομιλητές του στην Ευρώπη είναι ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μία συνολική συμφωνία  υπό μία προϋπόθεση: Ότι η συμφωνία αυτή θα διασφαλίζει την παροχή ρευστότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα διετίας και όχι την σταγόνα σταγόνα απελευθέρωση χρηματοδότησης που δεν οδηγεί πουθενά. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητήσει με τους δανειστές όλα τα «ανοιχτά και επίδικα θέματα» όπως είπε χθες ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπερ σημαίνει ασφαλιστικό, εργασιακά και φυσικά το θέμα του χρέους.