current views are: 2

5 Μαΐου 2015
Δημοσίευση09:25

Τι σηματοδοτεί η επανεμφάνιση του Δραγασάκη

Η επανεμφάνιση στο ενεργό προσκήνιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Μ. Ντράγκι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Δημοσίευση 09:25’
αρθρο-newpost

Η επανεμφάνιση στο ενεργό προσκήνιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Μ. Ντράγκι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

Η επανεμφάνιση στο ενεργό προσκήνιο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Μ. Ντράγκι μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή, όμως οι εξελίξεις, που όπως όλα δείχνουν τρέχουν προς μια πρώτη συμφωνία, επέβαλαν την επίσπευση του ραντεβού.

Ο συνήθως «ήρεμος και γνώστης του τραπεζικού χώρου» αντιπρόεδρος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συζητήσει με τον ισχυρό τραπεζίτη την επίσπευση του ποσού του 1,2 δισ. «και ότι άλλο μπορεί να πάρει η Ελλάδα», στη λογική της κυβέρνησης ότι «επιθυμούμε να τρέξουν οι διαδικασίες, αλλά και εσείς οφείλεται να είστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις σας». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι Γ. Δραγασάκης είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην προ μηνός δυσλειτουργία που είχε σημειωθεί με τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, όταν με μια καυστική του δήλωση είχε επαναφέρει στην τάξη τον πρώην ισχυρό οικονομικό παράγοντα. 

Πηγές της αντιπροεδρίας επιμένουν ότι «η συμμετοχή του αντιπροέδρου, δεν επικαλύπτει τις αρμοδιότητες του Γ. Βαρουφάκη», και όπως σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου «η κινητικότητα αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να βρεθεί συμφωνία, σε πείσμα όσων επιδιώκουν την αποτυχία της». 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής» είχε ταχθεί υπέρ της εξεύρεσης λύσης, με όριο τις «κόκκινες γραμμές». Εξάλλου το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν δικής του έμπνευσης και όπως συνηθίζουν να λένε συνεργάτες του «η επιμονή του είναι άπο τις βασικές του αρετές…».


σχετικα αρθρα