Τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ, Τάκη Αθανασόπουλο, τον αντιπρόεδρο, Μωυσή Ραφαήλ, και τον γενικό διευθυντή, Νικόλαο Βέττα, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε τον ρόλο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών στην αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και δήλωσε πως «γνωρίζοντας την ιστορία του ΙΟΒΕ και το κύρος των ανθρώπων που αποτελούν το σημερινό διοικητικό συμβούλιο, μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας».

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «το ΙΟΒΕ είναι ένα forum που και λόγω του μη κερδοσκοπικού του χαρακτήρα και λόγω της παράδοσής του μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται ώστε η ελληνική οικονομία να ξαναβρεί τον δρόμο της και την αναπτυξιακή της προοπτική».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Ραφαήλ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, είπε χαρακτηριστικά, «μας τιμάτε και ερεθίζετε ευαίσθητες χορδές».