Με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης το πρώτο τετράμηνο του 2015. 

Ο Ν. Κακλαμάνης κάνει αρχικά αναφορά σε στοιχεία, τονίζοντας ότι «το πρώτο τετράμηνο του 2015 η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας προς τα νοσοκομεία ήταν 43,3 εκ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2014 ήταν σχεδόν 15πλάσια και ανερχόταν στα 629,5 εκ. ευρώ», ενώ στη συνέχεια επικαλείται τα καθημερινά, πλέον, δημοσιεύματα με περιστατικά ελλείψεων υλικών ή φαρμάκων, προϊόντων παντοπωλείου και ειδών διατροφής των ασθενών που νοσηλεύονται («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 03/05) και αδυναμιών νοσοκομείων να πληρώσουν ακόμη και λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πως, αντί να αντιμετωπίζει αυτά τα φαινόμενα, απαιτεί τις παραιτήσεις όλων των διοικητών των νοσοκομείων, προκειμένου να προβεί σε νέους διορισμούς «ημετέρων» στελεχών.

Τέλος, διερωτάται ποια μέτρα θα λάβει το υπουργείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση των νοσοκομείων της χώρας, πότε θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης ενίσχυσής τους, καθώς και πότε θα πληρωθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις δεδουλευμένες τους εφημερίες.