current views are: 5

5 Μαΐου 2015
Δημοσίευση10:30

Δημ. σύμβουλοι Σπηλιωτόπουλου: Ο «απών» Άρης με «ιδιοκτησιακή αντίληψη» για την παράταξη

Κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου στρέφονται με επιστολή που επέδωσαν χθες στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», δηλώνοντας πλέον την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 10:30’
αρθρο-newpost

Κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου στρέφονται με επιστολή που επέδωσαν χθες στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», δηλώνοντας πλέον την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου στρέφονται με επιστολή που επέδωσαν χθες στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», δηλώνοντας πλέον την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

Χαρακτηρίζοντας τον ως «συνήθως απόντα» και ως «πρόσωπο που δεν συμμερίζεται τις δημοκρατικές αντιλήψεις για την δημοκρατική λειτουργία της παράταξης» στην δισέλιδη επιστολή τους οι δημοτικοί συμβούλοι Χρήστος Τεντόμας, Αθανάσιος Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας  και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Αθανασάκης, Γεώργιος Ρωμανέας και Ροδομαρία Δομάζου προσθέτουν ότι «ουδέποτε συγκάλεσε συνεδρίαση για να ληφθούν αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας ως ομάδα».

Τονίζουν, δε, ότι προχωρούσε μόνος σε ανακοινώσεις και δελτία τύπου, ενώ δεν συνομίλησε μαζί τους ούτε για τις κινήσεις της ομάδας για το σημαντικό θέμα των μεταναστών, επιβεβαιώνοντας την «ιδιοκτησιακή αντίληψή» του για την παράταξη.

Η επιστολή, πάντως, έχει σχολιαστεί αρνητικά στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύοντας εκ των υστέρων την εγωιστική συμπεριφορά του πρώην βουλευτή, ο οποίος επέλεξε να ακολουθήσει έναν μοναχικό δρόμο, αντί να ενώσει τις δυνάμεις τους με τον Νικήτα Κακλαμάνη. 

Κύκλοι μέσα από την ΝΔ μάλιστα μιλούν για έναν άνθρωπο που «έδειξε παντελή αδιαφορία για το κόμμα και απουσία αλληλεγγύης, που θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημά του σε τέτοιες εποχές». 

‘Αμεση ήταν η απάντηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην κίνηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, μέσω της οποίας τους καλεί να παραδώσουν τις έδρες τους, κάνοντας λόγο για «βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξή τους». 

«Ένα μήνα μετά την συνδιάσκεψη των στελεχών του «Αθήνα Μπορείς» και τις ένθερμες τοποθετήσεις πίστης και αφοσίωσης, καταγεγραμμένες στα πρακτικά και λίγες ώρες πριν την σημερινή συνάντηση του συνδυασμού ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση ή σχετική συζήτηση πληροφορηθήκαμε δια ανακοίνωσης ότι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τις ψήφους των πολιτών που εμπιστεύτηκαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς» αυτοπροσδιορίστηκαν ως ανεξάρτητοι. Αν παραγνωρίσουμε τη βιαστική, μυστική και νυχτερινή σύναξη τους που μόνο ερωτηματικά γεννά για τις προθέσεις και για τον καθοδηγούμενο ή μη χαρακτήρα της κίνησης τους, έχουν το δικαίωμα  του αυτοπροσδιορισμού. Όμως, θα ήταν συνεπές προς τα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης που συνεχίζουν τον αγώνα να παραδώσουν τις έδρες τους για να αποκτήσει και πραγματικό περιεχόμενο η ανεξαρτητοποίηση τους και να αποδειχθεί ότι  δεν λειτουργούν σε μια τόσο κρίσιμη για την Αθήνα και τον τόπο περίοδο ούτε ωφελιμιστικά ,ούτε ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες.

Κατανοώ τις αντιδράσεις σε τοποθετήσεις με προοδευτικό πρόσημο για μια Αθήνα πόλη για να ζεις αλλά και πόλη για να επισκεφθείς, ανοιχτή, φιλόξενη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη αλλά δεν κατανοώ μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αποπροσανατολισμούς για μια παράταξη που στοχεύει στην σύνεση και στη σύνθεση όλων για το καλό της πόλης και όχι για να είναι αχθοφόρος παλαιοπολιτικών συμπεριφορών και ακραίων απόψεων που άλλωστε καταδικαστήκαν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Για τους λόγους αυτούς εμείς προχωρούμε και τους καλούμε να εγκαταλείψουν το πραξικόπημα έναντι της δημοκρατικά εκλεγμένης παράταξης και να παραδώσουν τις έδρες που ανήκουν στους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν την παράταξη «Αθήνα Μπορείς».


σχετικα αρθρα