Στην αντεπίθεση περνάει το Μαξίμου, προκαλώντας την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, που όπως υποστηρίζουν έβγαλε στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ. 

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Από ό,τι φαίνεται η «δημοσιογραφική» χυδαιότητα δεν έχει όρια. Το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» συνεχίζει τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου.

Η πρακτική γνωστή. Βγαίνει ένα ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν αναφέρεται όνομα για να μην υπάρξουν μηνύσεις, και δουλειά αναλαμβάνουν οι διάφοροι καλοθελητές ρίχνοντας  λάσπη στον ανεμιστήρα. Όταν γίνουν οι μηνύσεις και αποκαλυφθεί η προβοκάτσια, τότε αυτοί οι κύκλοι, θεωρούν ότι μέχρι να αποφανθούν τα δικαστήρια η ζημιά έχει γίνει.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στο νέο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας που επικαλείται δηλώσεις του καταγγελλόμενου υπουργού, χωρίς να τον κατονομάζει ούτε σήμερα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν:

Ας τους γίνει σαφές όμως. Προβοκάτσιες και συκοφαντίες δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία. Το ερώτημα προς την εφημερίδα είναι πολύ συγκεκριμένο: Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;

Αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα. Αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου.

Τέλος καλεί την εφημερίδα, αν δεν έχει στοιχεία, να ανασκευάσει το δημοσίευμα με την σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο».

«Αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης» καταλήγει το Μαξίμου.