Θετικές εξελίξεις αναμένει στο Eurogroup ο Βαρουφάκης

Θετικές εξελίξεις αναμένει στο Eurogroup ο Βαρουφάκης

Αισιόδοξος ότι στο προσεχές Eurogroup θα υπάρξει καταγραφή της προόδου στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε σε αυτή τη δήλωση μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομίας της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες. 

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. «Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν μιας συμφωνίας» δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

«Είναι πολύ σημαντικό, επειδή στο Eurogroup η επικοινωνία των υπουργών Οικονομικών είναι δύσκολη» εξήγησε ο από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

Είμαστε και πολλοί και δεν έχουμε μια ευκαιρία για να πληροφορηθεί ο ένας από τον άλλο, παρά μόνο να πληροφορούμεθα όλοι μαζί από τους θεσμούς, ιδίως σε περιόδους σαν αυτή που έχει πολύ μεγάλη σημασία η μέγιστη επικοινωνία, να εκθέσουμε τις θετικές κινήσεις που έχει κάνει η Ελληνική κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο μέχρι τώρα, ώστε να επέλθει συμφωνία και ιδίως η παρουσίαση ενός συνολικού οράματος που έχουμε για το πως η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση, θα ανακάμψει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται. 

Στο ερώτημα κατά πόσο η Γαλλία θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες ο υπουργός επεσήμανε: 

Η απάντηση είναι θετική, η Γαλλία δεν μπορεί να μην παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες σε μια Ευρώπη η οποία ελπίζει να ξεπεράσει την κρίση. 

Ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Βαρουφάκη στην έξοδο, σχολίασε τη συνάντηση, μιλώντας για μία «καθοριστική στιγμή» και μια «καλή δυναμική» για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

«Ήταν μια σημαντική συνάντηση, η ελληνική ηγεσία θέλησε να περάσει κάποια μηνύματα στους Ευρωπαίους υπουργούς, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και στην ΕΚΤ».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο