Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι δομές από την αθρόα μεταναστευτική εισροή στη χώρα μας επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά, το πρόβλημα θα αυξηθεί δραματικά.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας, που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες προβλέπουν παράκαμψη των διαγωνιστικών διαδικασιών, ώστε να γίνουν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού. Επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξουν μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ευέλικτα το ζήτημα της αθρόας μεταναστευτικής εισροής.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε ότι το κράτος ήταν απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τον μεγάλο αριθμό μεταναστών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι μεταναστευτικές ροές το βόρειο Αιγαίο αυξήθηκαν κατά 206% και στο νότιο κατά 500%.

«Είμαστε έκθετοι απέναντι στη ΕΕ για τους ανύπαρκτους και υποβαθμισμένους χώρους φιλοξενίας», τόνισ, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για τη μετανάστευση, με αποτέλεσμα «να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό το οποίο καλείται η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει».

«Υπάρχουν έκτακτες ανάγκες στα νησιά μας και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανθρώπινες υπηρεσίες. αλλά και να σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλιώς θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμα», κατέληξε.