Στις επερχόμενες εκλογές στη Βρετανία και το πως θα επηρεαστεί η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από ένα ενδεχόμενο Grexit αναφέρεται ο αρθρογράφος του BBC Ρόμπερτ Πέστον

Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος, το Eurogroup της 11ης Μαΐου είναι καθοριστικό για το εάν θα υπάρξει Grexit ή όχι συνεχίζει αναφέροντας ότι την εν λόγω άποψη εκφράζουν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει, κορυφαίοι αξιωματούχοι με τους οποίους έχει συνομιλήσει, του εκμυστηρεύθηκαν ότι η Γερμανία έχει χάσει τόσο την υπομονή της όσο και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει, στην ευρωζώνη υπάρχει μία περίεργη συμμαχία μεταξύ μινιμαλιστών και μαξιμαλιστών, σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα. Οι μινιμαλιστές πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη διαθέτει πλέον τα κατάλληλα «μαξιλάρια» και έχει λάβει τα απαραίτητα και να περιορίσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Οι μαξιμαλιστές ευελπιστούν ότι, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης θα εφαρμόζονται, μέσω ενός Grexit θα δημιουργήσουν ένα «φόβητρο» που μπορεί να τρομάξει τόσο τους πολιτικούς όσο και τους πολίτες. Ένα Grexit αποτελεί το κατάλληλο «φόβητρο».

Επίσης, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση σε λαϊκίστικα κόμματα -όπως το Podemos στην Ισπανία ή το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία- ότι μπορείς να μη συμβαδίσεις με τους κανόνες της Ευρωζώνης και να έχεις αποτελέσματα, αναφέρει ο αρθρογράφος.