Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή την άτυπη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«... η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για το ενδεχόμενο ρήξης στις αντιθέσεις μεταξύ των εταίρων. Οι διαφορές αυτές, όμως, δεν είναι σημερινές. Υπάρχουν εδώ και καιρό. Ένας καλός διαπραγματευτής θα τις είχε εκμεταλλευθεί, κάνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες, ώστε οι αντιθέσεις αυτές να λειτουργήσουν προς όφελος της χώρας μας», τονίζει το Ποτάμι.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «...δυστυχώς, όμως, έχουμε πετύχει ακριβώς το αντίθετο: παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, όλοι εμφανίζονται ενωμένοι απέναντί μας».

Το Ποτάμι, αναφέρει επίσης, ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι στο non paper γίνεται λόγος για σχέδιο εξόδου στις αγορές, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες μοιάζει με ανέκδοτο».

Καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην συνεχίσει τα μισόλογα, όπως αναφέρει, καθώς οι παραπλανητικές διαρροές δεν θα αποδώσουν καρπούς. «Είναι ώρα της αλήθεια και των μεγάλων αποφάσεων. Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και συμφωνία, ώστε να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη», καταλήγει το Ποτάμι.