Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Μετά τη συνάντηση στη Φρανκφούρτη η οποία κράτησε πάνω από δύο ώρες, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο της διαπραγμάτευσης» και τόνισε:

Η ελληνική πλευρά εξέφρασε την άποψη στον κ. Ντράγκι ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος. 

Σε ανάρτησή του αργότερα στον λογαριασμό του στο Facebook, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για «εποικοδομητική συζήτηση»

«Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι η προοπτική της συμφωνίας είναι ρεαλιστική, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι δρώντες θα συμβάλουν δημιουργικά προς την επίτευξή της, καθώς και ότι θα υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας», αναφέρει η δήλωση.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε, από την πλευρά της, ότι στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και έγινε επισκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πήγε καλά και αναγνωρίστηκε η πρόοδος στη διαπραγμάτευση Αθήνας-εταίρων.

Oι επαφές έγιναν μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου θα εξεταστούν οι όροι παροχής ρευστότητας μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας ELA στις εγχώριες τράπεζες.

Στην κυβέρνηση, πάντως, δεν θεωρούν την αυριανή συνεδρίαση ως την κρισιμότερη, αφού ακολουθεί το κομβικό Eurogroup της Δευτέρας, που μπορεί να δώσει «σήμα» χαλάρωσης.

 Η συνεδρίαση, ωστόσο θα δώσει ένα δείγμα γραφής για το τι μέλλει γενέσθαι, ιδιαίτερα μετά και την αποψινή συνάντηση στην Φρανκφούρτη.