Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Ζήτημα για τρεις υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο σώμα του νομοσχεδίου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, έθεσε τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος επικαλέστηκε τα άρθρα του Συντάγματος και του ΚτΒ που ρυθμίζουν το πλαίσιο κατάθεσης των τροπολογιών και ζήτησε εξηγήσεις από τους υπουργούς για τις ρυθμίσεις που αφορούν τη χρηματοδότηση των κομμάτων, την Διαύγεια και τη ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης. 

«Η Βουλή σε αυτή τη περίοδο έχει δείξει μια ανοχή σε κάποιες παρεκβάσεις με ομόφωνες αποφάσεις του Σώματος, ανοχή που αιτιολογείται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση διανύει τις πρώτες της μέρες, μια ανοχή όμως που δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να μην οδηγεί σε καταχρηστική λογική που παραβιάζουν τη διαδικασία που θέλουμε να υπερασπιστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Στις αιτιάσεις της Προέδρου κλήθηκαν να απαντήσουν οι παρευρισκόμενοι υπουργοί, Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τις ρυθμίσεις τους αλλά και τη σημασία της ψήφισής τους. Ειδικά για τη ΠΝΠ ο κ. Βούτσης είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη και δεδηλωμένη η πρόθεση του ίδιου του πρωθυπουργού να περάσει η ρύθμιση. Από την αντιπολίτευση, ο Χ. Θεοχάρης του Ποταμιού συντάχθηκε με τη Πρόεδρο και ζήτησε την απόσυρσή τους, ενώ ο κ. Κατσώτης από το ΚΚΕ, δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας αλλά διαμαρτυρήθηκε για το περασμένο της ώρας που ετέθη το ζήτημα. 

Τελικά μετά από τη συζήτηση που ακολούθησε και με απόφαση της Ολομέλειας, οι τροπολογίες έμειναν ως είχαν. Εκείνη που αφορούσε τη χρηματοδότηση των κομμάτων ψηφίστηκε στο τέλος της συνεδρίασης, ενώ οι υπόλοιπες θα τεθούν το απόγευμα της Τετάρτης σε ονομαστική ψηφοφορία.