Την καταγγελία της εφημερίδας Θεσσαλονίκη για αναπληρωτή υπουργό που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο, αναπαράγει η πάντα «φιλική» προς την Ελλάδα Bild

H γερμανική εφημερίδα μάλιστα πάει και ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας το όνομα του υπουργού που όπως υποστηρίζεται έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. 

Η Bild γράφει: «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα "Θεσσαλονίκη"».

«Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή», αναφέρει η Bild.

Όπως καταλήγει το άρθρο ο Μάρδας αρνήθηκε να σχολιάσει σε ερωτήσεις της Bild.