Με τον μύθο του Σίσυφου, του βασιλιά της Κορίνθου, ο οποίος καταδικάστηκε από τους θεούς για την ανεντιμότητά του στην αιώνια τιμωρία να κυλά ένα βράχο ξανά και ξανά στην κορυφή ενός βουνού, παρομοιάζει η Βρετανική εφημερίδα Telegraph την περίπτωση της ελληνικής κρίσης. 

Οπως εξηγεί η εφημερίδα, στην «καρδιά» αυτής της κρίσης υπάρχει μια βασική ανεντιμότητα: ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση αν μείνει στην Ευρωζώνη, την στιγμή που τα μέλη της έχουν εκμηδενίσει την οικονομία της».

Η Telegraph συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξέλεξε πέντε μήνες πριν μια κυβέρνηση που αφοσιώθηκε στο να τερματίσει τη λιτότητα, την οποία υπέμειναν οι πολίτες σε αντάλλαγμα την σταδιακή πληρωμή του χρέους. 

Και το άρθρο αναρωτιέται:«Μήπως η κυβέρνηση του Τσίπρα μπλοφάρει ; Οι αξιωματούχοι στην Αθήνα κατηγορούν την Ευρωπαϊκη 'Ενωση και το ΔΝΤ για την στασιμότητα των διαπραγματεύσεων, ενώ οι 'Ελληνες επιμένουν ότι θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη. Οι πολίτες της χώρας στηρίζονται στο πότε θα χάσει τις ελπίδες της η Ευρωζώνη και θα μπορεί να προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε ότι ένα Grexit «δεν είναι επιλογή» εξαιτίας της επίδρασης που θα έχει στα σχέδια της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.  Αργα ή γρήγορα, κάτι από όλα αυτά θα και ο χρόνος τελειώνει. 

Η εφημερίδα καταλήγει επισημαίνοντας:«Την επόμενη φορά που ο βράχος θα πέσει ξανά από τον λόφο, κάποιος θα βρεθεί να συνθλιβεί κάτω από το βάρος του».