Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους γύρω χώρους. Στη ΔΗΜΑΡ κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες της κυρίας Γιαννακάκη και του κύριου Θεοχαρόπουλου για την προεδρία του κόμματος, σε λίγες ημέρες αναμένονται και οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ.Την ίδια ώρα σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται τα στελέχη που έχουν εγκλωβιστεί δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου στο Κίνημα. Εκεί ετοιμάζονται τώρα που θα φύγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη και παράλληλα εκτιμούν πως το ίδιο θα πράξει και ο Γιώργος Παπανδρέου , ο οποίος θα θελήσει να επιστρέψει στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

Στις εκτιμήσεις που γίνονται πολλά στελέχη πιστεύουν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί σύντομα να παίξει ξανά κομβικό ρόλο στη Δημοκρατική Παράταξη ως ο άνθρωπος που μπορεί να ενώσει τα κομμάτια του χώρου. Αυτό γίνεται καθώς εκτιμούν πως με την τροπή που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση δε θα αντέξει πολύ.

Παράλληλα πιστεύουν πως από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν έντονες κινήσεις προς την κατεύθυνση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος θα επιστρέψει ως σωτήρας και της χώρας αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποτελέσει το δεύτερο πυλώνα απέναντι στη ΝΔ.

Όνειρα θερινής νυκτός ή υπαρκτό σενάριο; Μόνο ο χρόνος θα δείξει...