Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση από την κυβέρνηση των Πρότυπων Σχολείων πραγματοποίησαν το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Επισκέφθηκαν το Πρότυπο Σχολείο στους Αγίους Αναργύρους όπου ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της λέγοντας ότι γυρίζει την Παιδεία 50 χρόνια πίσω και πως το «Ποτάμι» θα συνεχίσει να αντιδρά σε αυτή την απόφαση.

«Η κυβέρνηση, άνευ λόγου, χωρίς καμία απαίτηση, χωρίς καμία συζήτηση με την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να γυρίσει την Παιδεία πενήντα χρόνια πίσω. Αποφάσισε να γκρεμίσει τα πρότυπα σχολεία, αποφάσισε να σταματήσει τα ξενόγλωσσα τμήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισε να κάνει θεσμό τους αιώνιους φοιτητές» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, με το σύνολο των βουλευτών του Ποταμιού, πραγματοποίησε το πρωί επίσκεψη διαμαρτυρίας στο πρότυπο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, που καταργείται, όπως και τα υπόλοιπα πρότυπα.

 Ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραδίδει ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα χέρια των κομματικών φίλων της, αφού από τους δεκατρείς περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης που όρισε, οι έντεκα είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγησε ότι η παρουσία έξω από το Πρότυπο- Πειραματικό Σχολείο των Αγίων Αναργύρων ήταν μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας «για να δείξουμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτούμε». Τόνισε, δε, την ανάγκη να γίνουν περισσότερα πρότυπα σχολεία στις λαϊκές γειτονιές και όχι να υποβαθμιστούν και αυτά που υπάρχουν.