Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκαν ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, η Αναπληρώτρια Συνήγορος κ. Αθηνά Κοντογιάννη και η Βοηθός Συνήγορος κ. Βασιλική Μπώλου.

Στη συνάντηση ο κ. Ζαγορίτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έργο του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ενώ του παρέδωσε και πρόσκληση για να παραστεί σε επιστημονική εκδήλωση.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Ζαγορίτης:

«Είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας δεχθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κος Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να του παραδώσουμε την Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2014 και να τον ενημερώσουμε για το έργο της αλλά και για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας. Εγχειρίσαμε, ακόμη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσκληση να παραστεί, στην επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνουμε στις 20/5/2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με θέμα: «Προστασία του Καταναλωτή & Οικονομική Κρίση». 

Όπως είναι γνωστό, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας. Την τελευταία περίοδο παρατηρείται συνεχής αύξηση αναφορών, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Το 2014, οι υποθέσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σχέση με το 2013. Το θετικό είναι ότι 80% των υποθέσεων επιλύονται και μάλιστα, 72% υπέρ των καταναλωτών και 8% υπέρ των προμηθευτών.

Με δεδομένο αυτό, ο Συνήγορος του Καταναλωτή υπηρετεί με επιτυχία τον θεσμό της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών και υποστηρίζει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προώθηση της ενιαίας ψηφιακής αγοράς.