current views are: 3

6 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:17

Γεωργιάδης: Δεν αποκλείω τις εκλογές χωρίς συμφωνία

«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ θα είμαστε το πρώτο θέμα παγκοσμίως», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δημοσίευση 11:17’
αρθρο-newpost

«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ θα είμαστε το πρώτο θέμα παγκοσμίως», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ θα είμαστε το πρώτο θέμα παγκοσμίως», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τη συνάντηση Δραγασάκη – Ντράγκι, σημείωσε:

Τέτοιο άδειασμα στο Δραγασάκη δεν μπορούσε να φανταστεί. Δηλαδή να έχει κάνει ολόκληρο ταξίδι, να έχει περιμένει να δει τον Ντράγκι και έχουν ζητήσει αυτοί το ραντεβού με τον Ντράγκι, να μπαίνουν στον Ντράγκι και αυτός να διαβάζει το non paper του Μαξίμου καταλαβαίνετε ότι είναι εξευτελισμός. 

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά ή θα υποχωρήσει η κυβέρνηση από αυτά που ονοματίζει ως κόκκινες γραμμές της ή η Ελλάδα μέσα στο Μάιο θα έχει πιστωτικό γεγονός, ένα από τα δυο θα συμβεί» και τόνισε πως «η Ευρώπη να αλλάξει θέση αποκλείεται». 

Επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης, δήλωσε ότι ζητούν από τον Τσίπρα τα ίδια ακριβώς που ζητούσαν από τον Σαμαρά, τα ίδια που ζητούσαν από τον Παπαδήμο, τα ίδια που ζητούσαν από τον Παπανδρέου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι ζητάνε τα ίδια η διαφορά που έχει αλλάξει είναι ότι λόγω αυτών των τεσσάρων μηνών της αδράνειας έχουν τόσο πολύ επιδεινωθεί τα οικονομικά μας μεγέθη που τώρα και να πει ο Τσίπρας υπογράφω το mail Χαρδούβελη αυτό πια δεν αρκεί για να κλείσει η συμφωνία» και συμπέρανε ότι «τώρα ο Τσίπρας και να παρακαλάει να υπογράψει το mail Χαρδούβελη το mail Χαρδούβελη δεν φτάνει για να κλείσει η συμφωνία». 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

Εγώ δυστυχώς δεν αποκλείω τις εκλογές. Και το χθεσινό στη Βουλή με τις 23 τροπολογίες εκλογές μυρίζει αλλά εγώ πιστεύω ότι θα πάει σε εκλογές χωρίς συμφωνία.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματός του σε περίπτωση εκλογών, τονίζοντας “έτσι και μας πάει σε εκλογές ο Τσίπρας χωρίς συμφωνία η ΝΔ θα τις κερδίσει τις εκλογές. Έτσι και μας πάει σε εκλογές με συμφωνία αυτό το οποίο θα γίνει είναι να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης και οι υπόλοιποι θα κατεβούν με δικό τους κόμμα και θα πάρει κανένα δεκάρικο”. 

Σε άλλο σημείο, υπενθύμισε ότι «ο κ. Τόμσεν στο Eurogroup στην Λετονία ενημέρωσε όλους τους υπουργούς Οικονομικών ότι η Ελλάδα μέχρι τι εκλογές πήγαινε καλύτερα από τους στόχους» και κατέληξε:

Η χώρα ήταν μπερκέτι και τώρα για παράδειγμα στην Υγεία υπάρχει ολική κατάρρευση…

 


σχετικα αρθρα