Επίσκεψη στην Φλωρεντία θα πραγματοποιήσει αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα εκφωνήσει ομιλία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενώ αναμένεται να έχει και επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, υπό την αιγίδα, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη συμμετοχή πρωθυπουργών, ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ, καθώς και πλήθος πολιτικών και ακαδημαϊκών.

Μεταξύ των προσκεκλημένων, που αναμένεται να παραβρεθούν στο 5ο Συνέδριο του Ινστιτούτου, εκτός από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, θα είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου,ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Φεντερίκα Μογκερίνι και Μάρτιν Σουλτς, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουλιάνο Αμάτο, ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι κ.ά.