«Η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθειά μας», τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  τονίζοντας ότι μία ζημιά για την Ελλάδα θα ήταν ζημιά και για τη Γερμανία.  

Σημείωσε, πάντως, ότι «ούτε η τρόικα ούτε η Γερμανία οφείλονται ευθύνονται για την κατάσταση της Ελλάδας».  

«Ούτε η Γερμανία και η Τρόικα φταίνε επειδή η Ελλάδα δεινοπαθεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Κάθε νέα βοήθεια μας, πρέπει να έχει νόημα. Πρέπει, όποιος τα πηγαίνει κάπως καλύτερα, να βοηθά και όποιον δεν τα πηγαίνει τόσο καλά. Αυτό όμως δεν πρέπει να οδηγεί στο να λένε κάποιοι, τώρα δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα, θα με βοηθούν συνεχώς.

«Οι πλούσιοι Ελληνες δεν έχουν συνηθίσει να πληρώνουν φόρους. Για για πολλά χρόνια ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους», είπε σε άλλο σημείο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν», τόνισε ο γερμανός πολιτικός και σημείωσε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα.

«Η Ρωσία έχει η ίδια τεράστια προβλήματα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι ο ρωσικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κυρίως από το φθηνό σήμερα πετρέλαιο και αέριο, ενώ στα προβλήματα της Ρωσίας προστίθενται οι κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, η υποτίμηση του ρουβλιού καθώς και η συρρικνούμενη εμπιστοσύνη των διεθνών πιστωτών.

«Και οι Κινέζοι δεν χαρίζουν χρήματα», συνέχισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να προσθέσει ότι στην καλύτερη περίπτωση Κινέζοι επενδυτές θα επωφεληθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά αυτό είναι πολύ λίγο.

«Κανείς στον κόσμο δεν είναι έτοιμος να λύσει τα ελληνικά προβλήματα ούτε καν κατά προσέγγιση. Η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια από την Ευρώπη», είπε.

Όσον αφορά στις ελληνικές απαιτήσεις για γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, ο κ. Σόιμπλε τις χαρακτήρισε «ανοησίες».