«Τα μνημόνια είναι διεθνείς συμβάσεις και θα συνεχίσουν να τηρούνται. Υπάρχει ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την Ελλάδα και πίεση να κάνει αυτό που πρέπει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real. «Βλέποντας κάποιος τρίτος ότι η Ελλάδα προσπαθεί, δεν μπορεί παρά να βοηθήσει. Νομίζω ότι πλέον το λένε και δημοσίως. Ότι αν χρειαστεί κάτι πέραν των 110 δισ. ευρώ είμαστε εδώ, αρκεί η Ελλάδα να προχωρήσει» , ανέφερε.

 Για τις διαφορετικές απόψεις των υπουργών, ο κ. Χυτήρης υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ότι «την ενότητα της κυβέρνησης θα την δούμε από την ημέρα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συναίνεση δήλωσε: «Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Σαμαράς επέλεξε από την αρχή και έδωσε μάχες εναντίον του μνημονίου. Κατέβηκε με αντιμνημονιακή πλατφόρμα, όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στόχους το μνημόνιο, τους οποίους δεν δέχεται. Είναι μια περίεργη στάση.

Ο κ. Σαμαράς δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Προέρχεται από μια κυβέρνηση 5,5 ετών, που εν πολλοίς ευθύνεται για την κατάσταση. Θα έπρεπε πρώτος να επιδιώκει τη συναίνεση. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι, που είναι ιδεολογικά σύντροφοι του κ. Σαμαρά, μιλούν για συναίνεση».
TAGS