Για τις διαπραγματεύσεις αλλά και για τη «βροχή τροπολογιών» μίλησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑΑλέκος Καλύβης, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

«Η επιδίωξη δεν είναι να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup αλλά μία έκθεση προόδου» δήλωσε.

Για τις διαφοροποιήσεις Ε.Ε. και ΔΝΤ, σχολίασε ότι «όταν κάνεις μια συμφωνία εξαρτάσαι και από τους άλλους» επισημαίνοντας για το σχετικό non paper της κυβέρνησης ότι «ο καθένας έχει τα διαπραγματευτικά του όπλα και τις δικές του επικοινωνιακές κινήσεις. Επισημάναμε κάτι που ισχύει. 

Ο κ. Καλύβης πρόσθεσε ότι «τα πράγματα ήταν και παραμένουν άσχημα και εξαιτίας της αβεβαιότητας από την έλλειψη συμφωνίας».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε: «Εγώ θέλω προσωπικά να υπάρχει μία συνεργασία διακρατικού χαρακτήρα και να ωφεληθεί το κράτος, να διατηρεί τον έλεγχο».

Για τα κυβερνητικά νομοσχέδια είπε ότι «προφανώς υπάρχουν και λάθη. Όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός τροπολογιών σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καλή προεργασία».

Τέλος, τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το ζήτημα της Διαύγειας και η δημοσιοποίηση των αποφάσεων. Δεν τροποποιείται το καθεστώς».