current views are: 2

6 Μαΐου 2015
Δημοσίευση15:09

Μπακογιάννη: Θα υπάρξει οριστική λύση και υπογραφή συμφωνίας

Αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984. 

Δημοσίευση 15:09’
αρθρο-newpost

Αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984. 

Αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε: 

Εξακολουθώ και πιστεύω ότι θα επικρατήσει σωφροσύνη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μια κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό σαράντα ετών θα αναλάβει την βαρύτατη ιστορική ευθύνη να χρεοκοπήσει τη χώρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι από τα πράγματα που δεν μπορώ να βάλω στο μυαλό μου. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μια οριστική λύση του προβλήματος και θα υπογραφεί μια συμφωνία. 

Αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει την ευθύνη 100 ημερών κυβερνητικής δράσης. Σε αυτές τις 100 ημέρες πράγματι τα οικονομικά στοιχεία επιβαρύνθηκαν πολύ. Η Ελλάδα από μια δειλή ανάπτυξη έχει περάσει πάλι στην ύφεση. Κάθε ημέρα ύφεσης σημαίνει περισσότερες απολύσεις, περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία και απομάκρυνση από τον στόχο της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα τα οποία καλούμαστε να πάρουμε είναι πιο επιβαρυντικά απ΄ ότι ένα μήνα πριν. Ας σταματήσουμε να λέμε αηδίες στον ελληνικό λαό και ας καταλάβουμε ότι αν δεν υπάρξει τώρα, μα τώρα, συμφωνία το κόστος είναι πια, κάθε ώρα μεγαλύτερο». 

Κληθείσα να σχολιάσει τις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων και δανειστών τα τελευταία χρόνια, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε:

Εγώ το είχα πει τότε, για να μην ισχυριστεί κανείς ότι τα λέω τώρα. Έπρεπε να κάνουμε το παν να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση. Δεν έγινε, διότι οι δανειστές ζητούσαν υπερβολικά πράγματα, κατά την άποψή μας, εκείνη την εποχή, λόγω των επερχόμενων εκλογών και σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Και για να μην φτάσουμε να μιλάμε σαν το κυπριακό, “κάθε πέρυσι και καλύτερα”, ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή και ας τελειώσουμε το θέμα. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τρεις γενιές Ελλήνων σε μια χρεοκοπημένη χώρα. 

Σε ερώτηση για τη στάση της κυβέρνησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε πως «αυτό το οποίο θα περίμενε κανείς είναι να υπάρξει άμεσα σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τοποθετηθεί καθένας από τους πολιτικούς αρχηγούς, έστω και για τα πρακτικά, έστω και για την ιστορία. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει καθαρά ότι “εγώ αυτά τα οποία υποσχέθηκα στον ελληνικό λαό ήταν εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας” και να δούμε από εκεί και πέρα… Δεν είναι τώρα η ώρα επιμερισμού ευθυνών, είναι ώρα να δούμε τι θα κάνουμε αύριο».  

Στην κατεύθυνση αυτή, η πρώην υπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να λύσουμε το θέμα, να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάει η Ελλάδα μπροστά. Και την αλήθεια δικαιούται να την γνωρίζει ο ελληνικός λαός, διότι ο ελληνικός λαός, σήμερα που μιλάμε, δεν ξέρει, όταν, ελαφρά τη καρδία, το 30% λέει ότι προτιμάει τη χρεωκοπία, τι σημαίνει χρεωκοπία».  

Σε άλλο σημείο, η κυρία Μπακογιάννη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας: 

Παρακολουθώ μια πρόεδρο της Βουλής, η οποία με περίσσια αλαζονεία συμπεριφέρεται λες και είναι η πάπισσα Ιωάννα. Βλέπω μια προσπάθεια, η οποία δεν βοηθάει σε αυτό τον διάλογο. Εγώ, λοιπόν, παρά ταύτα, κόντρα στο ρεύμα, θέλω να εξακολουθήσω να λέω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται περισσότερο από όλα είναι να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε και να έχουμε το θάρρος να πούμε στον ελληνικό λαό, να πούμε την αλήθεια ει δυνατόν όλοι μαζί.  

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, «αυτή την ώρα δεν είναι το σημαντικότερο ο ρόλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το σημαντικότερο από όλα είναι ο ρόλος του πρωθυπουργού και ο ελληνικός λαός έδωσε μια εντολή στον κ. Τσίπρα, να διαπραγματευτεί σκληρά, αλλά να παραμείνει στο ευρώ» και πρόσθεσε:

Αυτό οφείλει να κάνει και να μην κρύβεται πίσω από διάφορες δηλώσεις του στυλ “κάνω ένα δημοψήφισμα και μετά θα πω στον λαό ότι φταις εσύ που ψήφισες έτσι ή αλλιώς”. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Όταν είσαι ηγέτης, αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, αλλιώς δεν σε ψηφίζει ο κόσμος και κάθεσαι σπίτι σου. 


σχετικα αρθρα