Στον κοινό στόχο για στήριξη της Ελλάδας τάσσονται οι τρεις θεσμοί, έπειτα από την πρόοδο που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις του Brussels Group και τις τηλεφωνικές επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία Ευρώπης και ΔΝΤ.

ΕΚΤ , Κομισιόν και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι στόχος και των τριών θεσμών είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη, ενώ αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για επίτευξη συμφωνίας πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. 

Οι δανειστές υπογραμμίζουν ότι «εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν απτή πρόοδο στις 11 Μαΐου», ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Eurogroup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ μοιράζονται τον ίδιο στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Οι θεσμοί συνεχίζουν να εργάζονται στενά προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν απτή πρόοδο στις 11 Μαΐου.