Απαράδεκτη, χαρακτήρισε ο συντονιστής στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος Ερίκ Τουσέν την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη και σε άλλους υπουργούς από διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ.

Σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τουσέν τονίζει πως οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο να θίξουν την αξιοπιστία τους και «επειδή η πλούσια δράση τους ενοχλεί κάποιους».

«Είναι πολύ καθαρό ότι ορισμένα άτομα που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση στιγματίζονται από τα διεθνή ΜΜΕ και τους Ευρωπαίους εταίρους, και είναι τελείως απαράδεκτο. Είναι έλλειψη σεβασμού στις αρχές της χώρας. Έχουμε μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε δημοκρατικά, διόρισε έναν υπουργό Οικονομικών που χαίρει την εμπιστοσύνη τής κυβέρνησης. Οι άλλες κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα δικαίωμα να θέτουν σε αμφισβήτηση την αξία και τις ικανότητες του Γιάνη Βαρουφάκη» είπε και πρόσθεσε:

Και τα ξένα, και ελληνικά media που συκοφαντούν ή στιγματίζουν τον υπουργό κ. Βαρουφάκη, αλλά και άλλους υπουργούς, άλλες προσωπικότητες που έγιναν αντικείμενο συκοφαντικής καμπάνιας, όπως ο κ. Κατρούγκαλος ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βλέπουμε ότι είναι πρόσωπα που ακριβώς επειδή δραστηριοποιούνται ενοχλούν εξαιρετικά και αντιμετωπίζουν με πλαστογράφηση των γεγονότων ένα πόλεμο στιγματισμού που στοχεύει να χάσουν την αξιοπιστία τους και να χτυπηθούν ενώ δραστηριοποιούνται υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.