Βέβαιος για μία συμφωνία εμφανίστηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τους παραγωγικούς φορείς.

Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Ναυτεμπορικής «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020», ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε «ποια είναι τα φρέσκα νέα από τις διαπραγματεύσεις» και απάντησε πως «τα νέα μπορεί να λέγονται φρέσκα αλλά είναι παλιά. Σας λέω λοιπόν ότι τα νέα δείχνουν ότι με μια σταθερή στάση, με σταθερή θέση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν αποτελέσματα. Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει και να είστε έτοιμοι να συμβάλλετε στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Ο υπουργός τόνισε ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε την πολιτική της σκληρής λιτότητας που οδήγησε στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Όσοι μας ασκούν κριτική ότι καθυστερούμε για την επίτευξη συμφωνίας οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια αν αποδέχονται την υφεσιακή πολιτική. Γιατί, άμεσο κλείσιμο συμφωνίας σημαίνει συνέχιση της λιτότητας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγραμματισμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη βάση ενός νέου παραγωγικού προτύπου, αντί να στηρίζεται στη φθηνή εργασία, θα στηρίζεται στην υψηλή εξειδίκευση, στην εξωστρέφεια, στην προστιθέμενη αξία. Με βάση αυτόν τον προγραμματισμό θα ενισχυθούν συγκεκριμένοι παραγωγικοί τομείς και κλάδοι και θα υπάρξει μια δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα. «Έχουμε θέληση και πείσμα να προχωρήσουμε. Η κυβέρνησή μας διαλέγεται, συζητάει προτάσεις και από τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και από τις δυνάμεις που είναι ενεργές μέσα στην παραγωγική διαδικασία», είπε ο κ. Φλαμπουράρης και κάλεσε όλους να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα με τις προτάσεις τους.