«Ως το απόλυτο υφεσιακό μέτρο» χαρακτήρισε την αργοπορία που παρατηρείται για την επίτευξη της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής για την επιχειρηματικότητα, με τίτλο: «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι εάν δεν είχαν γίνει οι εκλογές και δεν υπήρχε αυτό το διάστημα της αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία, τότε θα μιλάγαμε ίσως και για ανάπτυξη έως και 3% ενώ τώρα το 2015 υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί σε τροχιά ύφεσης, επικαλούμενος αρνητικές εκτιμήσεις διεθνώς.

Πλέον, ανάφερε ο κ. Μητσοτάκης, το καλύτερο σενάριο για τη χώρα είναι η υπογραφή και τρίτου προγράμματος στήριξης, ενώ το χειρότερο είναι αυτό της ρήξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις κόκκινες γραμμές και να κλείσει τη διαπραγμάτευση επ' ωφελεία της χώρας. Μάλιστα χαρακτήρισε στρουθοκαμηλισμό την αποφυγή της συζήτησης για το ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στην επιχειρηματική κοινότητα, ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα.

Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της χώρας δε θα έλθει από το σπάταλο κράτος και τις δημόσιες επενδύσεις, αλλά από τους ιδιώτες και τις επενδύσεις που θα αναλάβουν να τις φέρουν σε πέρας. Προς την κατεύθυνση αυτή, έκανε λόγο για εύρωστο τραπεζικό σύστημα και κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό.