Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε σήμερα τα ξημερώματα η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης («Δ»)  με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, στα πλαίσια άσκησης ετοιμότητας «Πυρπολητής». 

Αμέσως ξεκίνησε η διεξαγωγή επιχειρήσεων για την αποτροπή, για την εξασφάλιση ζωτικών περιοχών  που μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα αεροδρόμια και οι εγκαταστάσεις τους στα νησιά του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Σκοπός η  εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. 

Αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο εκτελούνται αεροκίνητες και αεροαποβατικές ενέργειες , αναπτύσσονται τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με την υποστήριξη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα έχουν ενεργοποιηθεί οι κατά τόπους στρατιωτικές δυνάμεις των νησιών του Αιγαίου. 

Στην άσκηση μετέχουν μεταφορικά ελικόπτερα του ΣΞ, μεταφορικά αεροσκάφη  της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, ενεργοποιήθηκε το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Αντιαεροπορικών  συστημάτων , τα πυραυλικά συστήματα που διαθέτουμε όπως S-300 και Patriot  ακόμα και τα Χωκ.