Στην «συνεπή και σοβαρή» στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη συμφωνία με τους εταίρους αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm, ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.

«Εμείς είμαστε σοβαρή αντιπολίτευση, που σημαίνει ότι θα στηλιτεύσουμε, θα υψώσουμε τους τόνους, θ’ αναδείξουμε, θα προτείνουμε άλλες λύσεις, αλλά δεν θα λαϊκίσουμε, όπως έκανε αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μην ψηφίζοντας ούτε ένα νόμο που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε μία τροπολογία και μη στηρίζοντας τίποτε σε μια ατέρμονη μάχη. Εμείς, δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα Κούγκι, όπως κάποιοι είπαν ή θέλουν και προκειμένου να έχουμε μικροπολιτικά και μικροκομματικά οφέλη» τόνισε.

«Το ζητούμενο είναι και έχει αξία η κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία του Φλεβάρη πρώτα από όλα στη Βουλή, να δούμε τι έχει συμφωνήσει. Έχει υπογράψει μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 50 δις στις πλάτες του ελληνικού λαού, το οποίο θα το εφαρμόσει από τον Ιούνη. Θα δούμε τι θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι, τι θα πληρώσουν οι μισθωτοί, αν θα υπάρξει ακόμα ΕΝΦΙΑ και για άλλα χρόνια, αν θα υπάρξει χαράτσι κλπ. Θα δούμε τι θα έρθει πρώτα, θα το μελετήσουμε, θα δούμε πού αυτό είναι καλύτερο ή χειρότερο απ’ το mail Χαρδούβελη, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εφάρμοσε. Θα μας πει ο πρωθυπουργός μες στη Βουλή τι μέτρα έρχονται για τον ελληνικό λαό, γιατί εκεί πρέπει, όχι δια διαρροών και non paper που ενδεχομένως να βολεύουν κάποιους συναδέλφους, γιατί είναι έτοιμη δουλειά, αλλά δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Και θα δούμε τι θα ψηφίσουμε και τι όχι» κατέληξε.