Μπακογιάννη: Η ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση για τη συμφωνία

Μπακογιάννη: Η ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση για τη συμφωνία

Η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί σε ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως «η κυβέρνηση αντελήφθη τι σημαίνει να χρεοκοπήσει η χώρα και πήρε την πρέπουσα απόφαση να προχωρήσει σε μια συμφωνία για να αποκατασταθεί σταδιακά η ηρεμία στην χώρα».

«Η νέα διαπραγματευτική ομάδα κάνει επιτέλους σοβαρότερη δουλειά», ενώ ερωτηθείσα για το εάν η ΝΔ θα στηρίξει στη Βουλή τη διαφαινόμενη συμφωνία, τόνισε ότι «πρώτα πρέπει να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της, να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και εκεί να ληφθεί η απόφαση».

«Δεν είναι απόφαση που μπορεί να ληφθεί από κανένα μη θεσμικό όργανο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και μόνον μπορεί να λάβει απόφαση», επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Όσον αφορά στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή απέναντι στην ηγεσία του κόμματος.

«Εκατό ημέρες μετά την εκλογική της ήττα η ΝΔ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αναγνώσει τα αίτια της ήττας. Η ΝΔ έχει βγάλει τα συμπεράσματα της για το πώς είναι να λαμβάνονται μονοπρόσωπες αποφάσεις», είπε και πρόσθεσε:

Αν απομακρυνθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας και ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τότε θα έρθει η ώρα η ΝΔ να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

Όπως ανέφερε, πρέπει να ανοίξουν όλα τα θέματα, και αυτό της ηγεσίας προκειμένου η ΝΔ να ξαναγίνει παράταξη.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Μπακογιάννη απηύθυνε πρόσκληση στα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, είτε γιατί έχουν πάει σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε γιατί απέχουν του πολιτικού γίγνεσθαι, να επιστρέψουν.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο