Η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί σε ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως «η κυβέρνηση αντελήφθη τι σημαίνει να χρεοκοπήσει η χώρα και πήρε την πρέπουσα απόφαση να προχωρήσει σε μια συμφωνία για να αποκατασταθεί σταδιακά η ηρεμία στην χώρα».

«Η νέα διαπραγματευτική ομάδα κάνει επιτέλους σοβαρότερη δουλειά», ενώ ερωτηθείσα για το εάν η ΝΔ θα στηρίξει στη Βουλή τη διαφαινόμενη συμφωνία, τόνισε ότι «πρώτα πρέπει να γίνει γνωστό το περιεχόμενό της, να συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και εκεί να ληφθεί η απόφαση».

«Δεν είναι απόφαση που μπορεί να ληφθεί από κανένα μη θεσμικό όργανο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και μόνον μπορεί να λάβει απόφαση», επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Όσον αφορά στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή απέναντι στην ηγεσία του κόμματος.

«Εκατό ημέρες μετά την εκλογική της ήττα η ΝΔ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αναγνώσει τα αίτια της ήττας. Η ΝΔ έχει βγάλει τα συμπεράσματα της για το πώς είναι να λαμβάνονται μονοπρόσωπες αποφάσεις», είπε και πρόσθεσε:

Αν απομακρυνθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας και ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τότε θα έρθει η ώρα η ΝΔ να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

Όπως ανέφερε, πρέπει να ανοίξουν όλα τα θέματα, και αυτό της ηγεσίας προκειμένου η ΝΔ να ξαναγίνει παράταξη.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Μπακογιάννη απηύθυνε πρόσκληση στα στελέχη που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα, είτε γιατί έχουν πάει σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε γιατί απέχουν του πολιτικού γίγνεσθαι, να επιστρέψουν.