Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του ιδρυτικού της συνεδρίου μπαίνει πλέον η «Δημοκρατική Συμμαχία», καθώς χθες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές ανάδειξης των συνέδρων. Τόσο η ίδια η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και τα ηγετικά στελέχη εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, καθώς, όπως λένε, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων μελών, που πλέον αγγίζει τα 20.000 μέλη.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή διαδικασία προσήλθαν στις κάλπες, που στήθηκαν σε 116 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, πάνω από 10.000 μέλη του κόμματος και ψήφισαν για την ανάδειξη των περίπου 1000 συνέδρων, που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Μαίου, στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Οι επιτελείς της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» σημειώνουν ότι σε κάθε ένα από τα εκλογικά τμήματα, προσήλθαν να ψηφίσουν και γράφτηκαν στους κομματικούς καταλόγους, αποκτώντας την ιδιότητα του μέλους, 30 με 50 νέα μέλη.

Τα ονόματα των συνέδρων θα ανακοινωθούν μεθαύριο Τετάρτη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Θόδωρος Μπεχράκης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ν. Μπακογιάννη ψήφισε στο 1ο διαμέρισμα Αθηνών.